tiistai 17. tammikuuta 2012

Kamomillaa vai persulfaattia

Jokaisen on maalattava sateenkaarensa käytettävissään olevilla väreillä.

Pääsin viikonloppuna vihdoin tutustumaan ekokampaamoon. Lähtötilanne oli se, että kuontaloni oli värjätty vaaleaksi perinteisin menoin viimeksi heinäkuun lopussa, ennen elokuisia häitämme. Sen jälkeen olin kärvistellyt vain yhdellä latvojen siistimisellä. Juurikasvua oli siis runsaasti ja ero kellastuneeseen värjättyyn osaan oli huomattava.

En ylipäätään, mutta varsinkaan vauvan takia, halunnut värjätä hiuksiani enää kemiallisilla pommeilla. Päätin siis kokeilla kasvivärjäystä.  Kaikki tietysti ymmärtävät, että kasviväreillä ei saa aikaiseksi niin ”jytyä” lopputulosta kuin synteettisillä kemikaaleilla – ei tappavaa allergiareaktiota eikä esimerkiksi merkittävää vaalennusta. Minun tilannettani tutkaillessa kampaaja päätyi siihen, että on järkevintä kirkastaa omaa väriäni ja samalla vähentää värjäyksen keltaisuutta. Jos olisimme yrittäneet tummentaa värjättyä hiusta, ei lopputuloksesta olisi ollut mitään takeita. Vihreää tukkaa en kuitenkaan halunnut.

Hoitooni kuului alkuun taivaallinen intialainen päähieronta, joka kadotti ajantajuni täysin. Sen jälkeen laitettiin väri, jossa oli muun muassa kamomillaa ja sitruunaa. Se sai vaikuttaa lämpimän hatun alla tunnin ennen kuin homma viimeisteltiin leikkauksella. Jos ei pidä naistenlehdistä kannattaa ottaa vaikka oma kirja mukaan, koska kasviväreillä värjätessä vaikutusaika on aina melko pitkä. Leikkauksessa kampaaja huomioi ihanasti sen, että malli saa kasvaa ”ulos”, eikä silti näytä huonolle. Minulla kun ei tosiaan ole tapana käydä kovinkaan usein päätäni kaunistamassa.

Värjäystulos oli jopa parempi kuin osasin odottaa. Oman värinen tyvi kirkastui silmissä ja raja värjättyyn tukkaan pehmeni, vaikka onkin edelleen näkyvissä. Ja pysynee, kunnes kasvaa pois. Alla olevassa kännykkäkameran kuvassa on outo valo, mutta jotain ideaa siitä saa. Toki elävässä tilanteessa ja liikkeessä tuo raja ei ole noin selvästi havaittava kuin stillikuvassa.


* otsikon persulfaatit kuuluvat yleisiin allergeeneihin ja niille altistutaan paitsi ihon myös hengitysteiden kautta. Kemialliset vaalennusaineet sisältävät näitä hapettavia ainesosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti