maanantai 4. kesäkuuta 2012

Taikakalut

Alamme edistyä - asiat menevät huonommaksi hitaammin.

Varmaankin jokaiselle vauvaperheelle kehittyy niksejä, joilla hiljentää itkua tai yrittää saada pieni ihminen unten maille. Jokainen vauvaperhe myös varmasti tietää, että mitkään niistä eivät toimi joka kerta sataprosenttisesti, eikä toimiminen tai toimimattomuus tunnu seurailevan minkäänlaista logiikkaa.

Meidän listalla asioista, jotka saattavat toimia on suurin piirtein tällainen:

Syli ja rinta
No, kai  nämä täytyy mainita. Epätoivon puuskassa valitin tosin miehelle, että lapseni varmaan inhoaa minua, kun ei se mitään syliin koskaan rauhoitu. Mies huomautti, että minuutti sitten lapsemme karjui kurkku suorana, mutta oli sillä hetkellä ihan hiljaa ja rauhassa sylissä - että ehkä omalle vaikutukselleen voi olla hiukan sokeakin.
Rinnoissa on ainoastaan se vika, että ei oikein voi syödä loputtomasti, muutenhan muita keinoja ei edes tarvittaisi.

Hoitoalusta
Emme todellakaan tiedä  miksi, mutta hoitoalustalla on kiva kelliä melkein missä tahansa olosuhteessa. Alustan ihme on pelastanut niin monet tilanteet, että olen alkanut valvoa sen käyttöä - ettei sen taika kulu ylikäytössä.

Auto ja vaunut
Alan klassikko, liikkeellä oleminen, toimii meilläkin. Auto on parempi kuin kärryt, mutta liike on kummassakin tapauksessa tärkeintä.

Tutti
Tunnetaan myös äänenvaimentimena. Varsinkin iltaisin imemisen tarve tuntuu olevan loputon ja siihen parjattu tutti auttaa kummasti. Eikä tarvitse tuntea huonoa omatuntoa tavan aloittamisesta, kun sairaalassa neidin suuhun sellainen ilmaantui hoitajien toimesta. Tuttiakaan emme halua ylikäyttää, ettei tapa istuisi liian tiukassa.

Kantoliina
Tämä tuntuu olevan hiukan tuurista kiinni. Jos neiti on vain hiukan levoton, hän rauhoittuu liinaan ja ottaa siellä hyvät unet. Toisenlaisessa tapauksessa itku vain kiihtyy, kun häntä yrittää liinaan pujotella. Vielä emme osaa kuin yhden sidonnan, vaikka äidin unelmissa olisi opetella sidonta, jossa voisi myös imettää.

Hyvällä tuulella ollessa näiden lisäksi tykätään hieronnasta ja viihdytään hetkittäin sitterissä. Äidin ja isän kovasta yrityksestä huolimatta lelut tai lorukirjat eivät vielä kauheasti nappaa, mutta eiköhän niidenkin aika tule

Onkohan hoitoalusta siksi niin kiva, että äiti tuunasi sen?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti