maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kun tekee itse…

Jos hätä on keksintöjen äiti niin tyytymättömyys on kehityksen isä.

Raitaa, kukkaa ja lintuja. Niitä syntyi ihan omin pikku kätösin – tosin avustettuna. Äitiys tosiaan saa ihmisen etsimään ja löytämään itsestä kaikenlaisia taitoja. Minä en todellakaan ole mikään erityinen käsityöihminen, mutta niin vain löysin itseni mittaamassa ja leikkaamassa kangasta ja jopa käyttämästä saumuria. Kaiken takana oli se, että halusin erilaisten vauvan myötä kotiutuvien tavaroiden miellyttävän silmää. Siis omaa silmääni, en odota vastasyntyneen olevan kauhean kiinnostunut sisustuksesta.

Halusin koristaa äitiyspakkauksen laatikkoa, josta tulee vauvan ensisänky ja pinnasängyn hankkimisen jälkeen varmaankin päiväuni- ja matkasänky. Tähän tarkoitukseen myydään valmiitakin ”verhoiluja”, mutta voi hyvänen aika sitä hörsyjen, pitsien ja laskosten määrää. Monen mielestä varmasti kaunista ja suloista, mutta ei yhtään minun pirtaan. Halusin kirkasta väriä ja tiukkaa istuvuutta. Täytyi siis tehdä itse – ja tällainen tuli:

Linnut äitiyspakkauksen laatikon reunassa.
Olen aiemminkin maininnut ihmetyksestäni kyllästää kaikki vauvoihin liittyvä nalleilla. Minun mielestäni yksi tai kaksi nallea on suloista, mutta kuosi, jossa yhdellä silmäyksellä näkyy yli viisi nallea alkaa olla ällöä. Mitä siis tehdä, kun saa oikein hyvät ja käyttökelpoiset pinnasängyn suojuksen ja hoitoalustan, joissa nallet vain vilisevät silmissä?

Minä tein niille uudet ”kuoret”. Lopputuloksena lapsen pää ei iskeydy sängyn reunaan ja käsi ei mene pinnan väliin mariannekarkkitunnelmissa ja hoitoalusta sopii tulevan kylppärin väritykseen.

Raitaa pinnasänkyyn

Violetilla pohjalla köynnöksiä hoitoalustaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti