tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kesä

Netissä roikkumisen suhteen on ollut vielä tavallistakin hiljaisempaa. Nyt on nimittäin kesä!

Ja vaikka eniten ollaankin ihan kotosalla, on kesään mahtunut myös reissuja. Äidin kanta reissaamiseen on siis ainakin siinä mielessä voittanut, että reissuja on tehty. 

Autossa nukkumisen todettiin sujuvan myös monen tunnin  ajomatkalla. Jopa liiankin hyvin, sillä illalla olikin kirjaimellisesti kirkuva nälkä, kun matkan aikana ei ollut tankattu kuin kerran - sekä auto että lapsi. Toiseen suuntaan innovoitiinkin sitten ratkaisu, jossa äiti pumppaa vauhdissa maitoa (taajama-alueiden ulkopuolella) ja kun neidin silmät yhtään aukeavat, tarjoillaan pullosta välipalaa. Äidin housut saivat muutamat maitotahrat prosessissa, mutta muuten oli toimiva ratkaisu. Olisi tuntunut tyhmälle venyttää matkaa pidemmäksi useammilla pysähdyksillä, kun niitä ei muuten kukaan kaivannut.

Sitä paitsi, vaikka huoltoasemilta löytyi ihan toimivat fasiliteetit vaipanvaihtamiseen - tosi hyvä juttu, kiitos niistä - ei kesäruuhkassa imettäminen ole sitä rauhallisinta lapsen ja äidin yhteistä aikaa. Että ehkä mieluummin pumppailen koomisesti autossa kuin hieman vaivaantuneena imetän huoltiksella. 

Nyt on kahden kyläpaikan lisäksi kokeiltu myös hotellissa yöpymistä. Pikkuinen sai ihan ilmaiseksi vauvansängyn ja mielellään meille myös lämmitettiin illalla lisämaitoa, jotta pieni saatiin sinne nukahtamaan. Hiukan arvelutti kyllä muiden hotellivieraiden mietteet iltakätinöiden aikaan, kun hotellihuoneiden seinät eivät paljoa ääntä eristäneet. Onneksi yöt sujuivat rauhallisesti.

Näiden kokemusten rohkaisemina olisi tarkoitus tehdä muutama reissu lisää. Neidin vatsakin alkaa olla himppasen helpompi ja muutenkin hän on ollut yhä enemmän aurinkoinen kuin kesäsää ennemmin kuin helteiden jälkeinen ukkosmyrsky. Emme nimittäin ole päässeet vielä ollenkaan mökille - mikä on vallan poikkeuksellista minun ja miehen kesätottumuksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti