tiistai 4. joulukuuta 2012

Ei auta uni markkinoilla

Olen jo aiemmin kertonutkin, että neidillä ei oikein ole mitään päivärytmiä. Herätyksestä lähtien kaikki nukkumisajat heittelevät vähintään parilla tunnilla mielialasta/tuurista/päivän "ohjelmasta"/kuun asennosta/jostain muusta riippuen. Ruoka-aikoja olen yrittänyt pitää melko tarkkoina, mutta jos sattuu, että neiti onkin juuri unilla lounasaikaan, niin sitten ruokakin tietysti siirtyy.

Yleensä, kun tämä rytmittömyys tulee esiin, minua melkein lohdutetaan kertomalla, että kyllä se sieltä vielä tulee. Oikeastaan meille tämä ei useinkaan ole mikään ongelma, varsinkin kun luopui toivosta, että lapsen päiväunet olisivat joku juttu, jonka ajaksi voisi suunnitella jotain. Toisinaan on melkein helpompaakin, ettei tarvitse kaikkien menojen suhteen miettiä, että osuvatko ne päiväuniaikaan. Neiti nukkuu sitten vaan jossain välissä.

Tietysti joskus käy sitten niin kuin sunnuntaina. Meidän lähellä oli sunnuntaina klo 10-16 joulumarkkinat. Ajattelin, että mentäisiin lapsen kanssa sinne katselemaan. Olisi hiukka tekemistä ja voisi löytyä jotain kivaakin. No, ei menty.

Missään nimessä emme ole mikään aamuperhe. Vaikka neiti olisikin aikaisin hereillä, ilman erityisen hyvää syytä meitä ei näe ennen klo 11-12 missään. 12 jälkeen tosin on pinen ja isojenkin jo lounasnälkä. Eli pitää laittaa ruokaa. Kaikkien syötyä sitten ajattelin vielä antaa maitoa "ennen lähtöä", neiti nukahti siihen ja vetelikin sitten sellaiset unet, että niiden jälkeen ei oikein enää ehtinyt. Piti oikein välillä käydä katsomassa, että hengittäähän lapsonen, kun ei hän ikinä nuku niin pitkiä päikkyjä.

Sitten pitikin keksiä ex-tempore koko perheen kauppareissu illaksi, että on päästy edes johonkin talosta ulos koko päivänä - eikä vaan syöty ja nukuttu, kun ei ihan vielä ole se joulukaan.

p.s. Sanottakoon vielä, että ilman muuta valitsen vauvan nukkumisen joulumarkkinoiden edelle ihan milloin vaan, eli tämä ei missään nimessä ole valitus aiheesta :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti