tiistai 24. huhtikuuta 2012

Nimimatematiikkaa


Et varmasti pääse loppuun asti, ellet ensin aloita.

Meillä taitaa olla tapana tehdä asiat hiukan monimutkaisemmiksi, kuin olisi välttämätöntä.
Kun laskettu aika ja sitä myöten oletettavasti myös jossain vaiheessa pienen syntymä lähestyvät kovalla kyydillä, olemme lisänneet kierroksia nimen valitsemiseen.

Prosessin aluksi on selailtu kalentereita ja lainattu kirjastosta nimikirjoja. Sitten listattiin kumpikin nimiä, jotka ovat kauniita. Tässä vaiheessa niitä oli 24. Koska oletuksena on, että pieni on tyttö, ovat nimetkin tytölle. Kun käytiin listaa läpi eliminoiden ne, mistä toisen listassa ei tykännyt, jäi 13 nimeä.

Hyvää edistystä, luulisi joku. Mutta tässä vaiheessa asioista voi sitten alkaa tehdä hankalia. 13 nimestä saa nimittäin aika monta yhdistelmää – varsinkin kun emme ole päättäneet haluammeko kaksi vai kolme etunimeä. Pienellä tietoteknisellä temppuilulla saimme aikaiseksi yli 1200 vaihtoehtoa! Enemmänkin olisi ollut, mutta osaa 13 nimestä emme harkinneet ollenkaan ensimmäiseksi etunimeksi.

Seuraavalla kierroksella karsittiin sitten taas makuasioiden perusteella. Mukaan otettiin suosikkietunimet ja niiden kanssa äänteellisesti kauniisti sopivat toiset ja mahdolliset kolmannet nimet. Näin päästiin 96 ehdokkaaseen.

Nyt ei enää oikein auta kuin tehdä rohkeasti päätöksiä, kikkailulla emme kauheasti pidemmälle pääse. Vaihtoehdot ovat aika tasavahvoja ja ihan tyytyväinen olen varmaan lopulta mihin tahansa niistä. Kyllä toiselle vielä nimi saadaan ennen ristiäisiä. Positiivisesti ajatellen, jos pieni saa ikinä sisaruksen, niin sille on valmiina pari vaihtoehtoa nimeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti