torstai 23. toukokuuta 2013

Ilman

Meillä oli tässä jännittävä sosiaalinen kokeilu - elimme ilman internettiä monta päivää.

Kokeilun tarjosi meille yli-innokas palohälytin, joka katkaisee sähköt kaikesta, kun uunin lämmittää yli 200 asteeseen. Kotinörtti mies on kasannut meille palomuurin, joka saa Kiinan muurin näyttämään harjoitustyöltä, ja se sitten kosahti tästä yllättävästä sähköttömyydestä. Kaikki olisi vissiin ollut ihan hyvin, ellei kesken uudelleen pystytyksen olisi tullut ukkonen ja uusi pikkuinen sähkökatko.

Ei olisi uskonut, kuinka raivostuttavaa on olla netitön kotona. Kun ihan hyvinhän se menee matkoilla tai mökillä. Edelleen pääsi kuitenkin puhelimesta katsomaan facebookia ja elintärkeitä sähköposteja. Puhelimeni on kuitenkin nähnyt useamman vuoden elämää, joka puhelinmaailmassa on ikuisuus, joten ei sillä ihan ilokseen surffaile.

Näin ollen, kun jostain syystä haluaisi tietää, miksi Janne Kataja on kuuluisa - sitä ei voi googlata. Kun haluaisit tarkistaa Ravintolapäivänä ajan, jolloin se yksi paikka, jonne piti mennä, on auki - sivut ei tod. toimi puhelimessa ja appsi ei lataa. Lähisalin jumppa-aikatauluista voi vain haaveilla.

Netflix tietysti jätti meidät myös. Ei ollut lapselle Mimiä ja Kukua (ainoa ohjelma, jota hän oikeasti katsoo yhtään). Suurempana hätänä ei ollut äidille järkevää viihdettä, kun tavallisesta telkkarista ei ikinä tule mitään ja illalla nyt vaan ei enää jaksa muuta.

Karmea kohtalo johti jopa siihen, että ihan tosissaan vaan jotain tehdäksemme harjoitimme miehen kanssa aviollista urheilua. Että siksi ne perheet oli ennen isompia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti