tiistai 8. tammikuuta 2013

Karhunpoika sairastaa

Kai sen arvaakin, että jos mammablogissa ei mitään kuulu, on vauvan kanssa tilanne päällä.
Meillä on oltu enemmän tai vähemmän sairaana parisen viikkoa.

Joulu kyläilyineen meni hyvin. Neiti pääsi paperinrepimisen makuun ja taisi jopa hieman päästä yli pahimmasta vierastuksesta.

Mutta sitten. Ensin nousi kuume. Sehän ei tosin neitiä itseään haitannut millään tavalla, ainoastaan nukkui paremmin kuin yleensä. Lämpö saatiin pidettyä aisoissa supoilla ja lääkäriin ei terveysneuvonnan mukaan tarvinnut lähteä, kun kuume laski kolmantena päivänä.

Yksi välipäivä välipäivistä meni terveenä ja sitten iski nuha. Ja voi kurjuuden kurjuus, miten surkeana voi olla nuhainen vauva. Mikään ei ole kivaa, kaikki nenänhuoltotoimenpiteet aiheuttivat hirveää protestikirkunaa ja nukkua ei voi, kun henki ei kulje. Tietenkään mitään toimivaa lääkettä à la kuumeseen suppoja ei ole, vaikka sitä olisi maksanut ihan mitä tahansa jostain tropista joka toimii. Höyryhengitys ja suolatipat toivat jotain hetkellistä helpotusta.

Uusi vuosi otettiin siis vastaan ihan kotioloissa räkäisissä tunnelmissa. Äiti ja isi ihan varovasti kilistelivät skumppalaseja ja katselivat ikkunasta raketteja.

Nuhan hieman alkoivat uuden vuoden kunniaksi vatsaoireet. Ruoka ei maistu ja sekin mikä menee alas, tuli kohtasillään takaisin ylös. Jo pelkkä syöttötuoliin laittaminen aiheutti kirkumista.

Nyt on onneksi pari melko tavallista päivää takana. Odotetaan innolla arkirytmiin paluuta, että saadaan potilaana tylsistyneelle tytöllemme taas tekemistä, kun muskarit ja perhekerhot starttaavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti