maanantai 1. lokakuuta 2012

Aamun aloitus

Viime viikko meni ohi ilman mainittavaa "omaa aikaa" äidille. Nyt kun neiti on hetken päiväunilla ja minun ei tarvitse juurinytihanheti tehdä mitään, ajattelin taas blogata jotain. Mutta mitä? Pää on ihan tyhjä.

Joku viisas joskus neuvoi, että kun et tiedä mistä aloittaa, aloita alusta.

No päiväthän alkavat aamusta ja minun aamuuni kuuluu sanomalehti. Ja nimenomaan sellainen paperinen rapiseva lehti, josta irtoaa kesäisin kyynärpäihin painomustetta, jos siihen nojaa. Katsojasta riippuen tapa on auttamattoman vanhanaikainen (uutisiahan on tullut nettiin yön aikana ties kuinka paljon tuoreempina) tai suloisen retro. Mies kiusaa, että kuvittelisin todellisuuden olevan kritiikittä sellainen kuin hesari väittää. 

Kieltämättä lehden lukeminen tuo jotain perusturvallisuuden tunnetta, vaikka uutisethan ovat lähinnä masentavia ja lehdestä ei tietenkään löydy lopullista totuutta. Tapa alkoi kuin porttiteorian mukaan: oli esimerkki (vanhemmat lukevat lehteä), sitten aloin pikkuhiljaa silmäillä ohimennen otsikoita aamiaista syödessä ja äiti saattoi lukea ääneen joitain kiinnostavia pätkiä. Ykskaks aamiainen ei oikein ollutkaan aamiainen ilman lehteä.

Kokeiltu nimittäin on. Aamu-tv osoittautui sietämättömäksi. Siellä ne jaarittelivat ties miten pitkään asioista, jotka joko kiinnostivat tai eivät. Jos juuri avasi telkkarin, kun uutiset oli menneet sai silmilleen urheilua, joka minusta on aivan turhaa - lehdessähän ne sivut voi hypätä yli. Nettiuutisten lukeminen taas on liiaksi niin kuin aloittaisi työpäivän heti herättyään ja minä tarvitsen ja haluan rauhallisen aamuhetken ennen kuin kohtaan maailman kaikissa höyryissään. Se on turvallisempi niin myös kanssaihmisille.

Nyt vauvan kanssa olisi varmasti ihan se ja sama tietäisinkö päivän uutisannista tuon taivaallista. Sitä paitsi imettäessä ehtii nähdä yleensä vähintään kahdet illan tv-uutisista. Kuitenkin sille illuusiolle, että minulla on vielä jotain muutakin elämää, on tärkeää että aamuisin uppoutuu hetkeksi ihan muihin kriiseihin, kuin siihen onko vaipassa pissat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti