tiistai 30. lokakuuta 2012

Vaalihöyryissä

Köh, köh.

Oli tarkoitus kirjoittaa vaalijuttuja sunnuntaina, mutta toisin kävi. Onneksi oltiin käyty äänestämässä ennakkoon jo aiemmin viikolla, koska sunnuntaina iski flunssa. Ennakkoon saatiin näin ollen myös vastaus ihan lehdissäkin pohdittuun kysymykseen: saako vauvan kanssa mennä äänestyskoppiin. Kyllä sai. Vaalisalaisuuteni on nyt siis aivan vastuuttoman yksilön hallussa, joka huutelee kaikille ihan mitä sattuu :)

Mutta itse vaalipäivä meni omalta osalta kurkku kaktuksena ja nenä verta valuen (mikä tapahtuu aina, kun olen saamassa nuhan). Vauvaparka ilmeisesti tajuaa, että nenäverenvuoto ei ole toivottavaa, koska hän pelästyi sitä joka kerta. Siinä sitten hymyillen yritän kertoa, että ei mitään hätää, mutta ihan ei tainnut mennä läpi. Onneksi sentään ehdokkaani meni läpi.

Yleensä flunssan iskiessä tartun tuttuun lääkearsenaaliin, mutta näin imettäessä yritän vältellä ylenmääräistä lääkitystä. Nenäsumutteen kohdalla ihan suositeltiin kysymään ensin lääkäriltä ja ei ne muutkaan tropit varmaan maitoa varsinaisesti paranna. Höyryhengitys ja tee ovatkin nousseet taas kunniaan.

Eilen flunssa jatkoi tuhojaan tarttumalla vauvaan ja sehän onkin sitten jo ihan tosi kurja juttu. Yö kuunneltiin rohisevaa vauvaa, joka valitteli puoliunessa. Aamulla tutustuttiin "pikkuniistäjään", joka imaisee limat vauvan sieraimista. Tai imaisisi, jos neiti pitäisi päänsä paikallaan ja olisi hyvin kiivaasti vastustamatta koko toimitusta.
Paremmin onnistui "höyryhengittäminen", eli pitkä kuuma suihku äidille ja vauva höyryjä hengittelemässä sitterissä kylpyhuoneessa.

Loistava idea, toteutuksessa ainakin meillä vielä uupuu...

Yllättävän pirteä pikkuihminen on tänäänkin ollut, mitä nyt pärskii ja yskii välillä. Äiti ennustaakin hankaluuksia keksiä viihdykettä kotosalla, kun ei kipeänä voi lähteä ihmisten ilmoille toisia tartuttamaan.

1 kommentti:

  1. Hae apteekista suosiolla se nenäfriida. Se on sama idea mutta pitkä letku jonka päästä imet itse. Saat paljon suuremman imun ja limat helposti sekä nopeasti pois kunhan etukäteen heität sinne vähän suolatippoja sitä limaa liottamaan. Meillä on kaks vauvaa ja isompaakin sillä niistetty hienosti:)

    VastaaPoista