maanantai 27. helmikuuta 2012

Huutoa

Ahkeruus on tietty hermostollinen häiriö, joka kohtaa nuoria ja kokemattomia ihmisiä.

Sisustaminen, kaappien siivous, valokuvien järjestely, yrttien kasvatus ja kutominen. Siinä esimerkkejä tyypillisistä asioista, joita kuulemma harrastetaan äitiyslomalla. Syy lienee selvä: näitä kaikkia voi harrastaa ilman tarkkaa aikataulua ja kotona, missä äitiyslomalla pääasiassa oleillaan.  Nykyaika (vähemmän Chaplinilaisessa mielessä) on lisännyt listaan nettishoppailun ja sen alalajin, eli nettikirpputorit, tunnetuimpana Suomessa kaikille ainakin nimenä tuttu huuto.net.

Olen ehkä ainakin sen 10 vuotta kaikkia muita jäljessä, kun tutustun ”huutikseen” vasta nyt.  Mutta väliäkö sillä, kun olen innoissani uudesta ”kotiäititaidostani”! Vaikka käyttöliittymä on aikamoisen karmea ja ulkoasusta en viitsi edes aloittaa, niin silti kaupan olevia tavaroita on kerrassaan kiva selailla läpi. Hakusessa on tietysti ollut kaikenmoista tulevaan vauvaan liittyvää.

Valikoiman selailu kertoo, mitkä asiat ovat olleet suosiossa ja huutojen määrä tietysti kertoo siitä, kuinka kiinnostuneita muut ovat näistä tavaroista nyt. Kun vähän muistaa tarkistella, mitä vastaavasta tavarasta pyydetään uutena alan kaupoissa, välttää suurimmat hintaylilyönnit ja voi oikeasti tehdä hyviä kauppoja. Itseni on yllättänyt kuinka innoissani olen seurannut, että voittaako oma huutoni. Jotain metsästyksen tunnelmaa siinä on, tai sitten aivoni ovat kokeneet jonkin kotiäidin pehmentymisen jo valmiiksi.

Nyt olen myös aktivoitunut laittamaan jotain omia juttuja myyntiin. On tietysti tosi kiva, kun kaupat syntyvät – pääsee eroon itselle tarpeettomasta tavarasta ja saa hiukan rahaakin. Silti hauskempaa on se tavaroiden huutaminen itselle päin.

Ja nytpäs juuri tajusin, että tätä kirjoittaessa on tainnut mennä kiinni yksi kohde, jota olin katsellut hiukan sillä silmällä! No eipä siinä, valikoimahan uudistuu päivittäin, joten tarjolla voi jo olla jotain vieläkin parempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti