torstai 23. helmikuuta 2012

Ihanaa naapurissa

Kuuluisuus: Hallitset keskustelua vaikka et itse ole paikalla.

Onnea Victoria, Daniel ja koko Ruotsi! Maailmassa on yksi ihan oikea prinsessa enemmän ja se on kerrassaan suloista. Odottavana äitinä on tietysti aina kiva kuulla ja lukea vauvauutisia ja Vickan nyt on niin sympaattisen oloinen, että on helppo olla iloinen sinällään täysin tuntemattomien ihmisten perheonnesta.

Ruotsin kuninkaalliset ovat muutenkin huippujuttu. Tarpeeksi lähellä ja tuttuja, että heidän tekemisiään tulee seurailtua ja ihasteltua kuninkaallisen loiston kaipuuseen (joskus on vaan kivaa, että on kauniita iltapukuja, kruunuja ja seremonioita). Samalla kuitenkin kokonaan toisessa maassa, joten ongelmallisuudet sen kanssa, että onko koko instituutio nyt ihan tätä päivää ja mitä sen ylläpitäminen maksaa, eivät kosketa täällä.

Pientä prinsessaa vastaanottamassa käy melkoinen määrä tärkeitä ihmisiä ja hänestä tehdään virallinen ilmoitus maan hallitukselle. Lisäksi on juhlajumalanpalvelusta ja tykinlaukauksia. Kuningas ilmoittanee nimestä jo huomenna. Ei varmaan tarvitse kauaa odotella, että prinsessalle syntyy esimerkiksi oma leivos myyntiin Tukholman kahviloissa. Hopeasepät kehittelevät varmaankin syntymälahjoiksi sopivia helistimiä ja kehyksiä, joihin laittaa kuvia prinsessasta.

Toivottavasti sekä äiti että tytär saavat levättyä, niin että jaksavat ottaa vastaan kaiken ilon ja onnittelut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti