tiistai 20. joulukuuta 2011

Kierroksilla

Et voi myöhästyä, ennenkuin saavut paikalle.

Luin Henkka Hyppösen hienot ja monet sosiaaliset mediat kiertäneet ohjeet joulustressin maksimoimiseen. Nämä jututhan kuuluvat jouluun samoin kuin kesään kuuluvat ohjeet aurinkorasvan käyttämisestä ja lomastressin välttämisestä. Tykkäsin listasta varmaan myös siksi, että aika moni kohta kolahtaa itseen.

Meillä todellakin syödään itse leivottuja pipareita. Niitä leivotaan sukureseptillä yhdessä äidin ja siskon kanssa – en kuitenkaan osaa sanoa saiko pieneni vielä mahaan asti tästä hyviä muistoja. Annan sinnikkäästi pikkulahjoja ystävilleni – jätän tosin väliin loukkaantumisen siitä, että toiset eivät koe tarvetta tähän.  Tänä jouluna tein vielä monia lahjoja itse, vieläpä kotoilun hengessä materiaaleja kierrättäen! Ja viime tippaan jää meillä aina jotain, sitä voi sitten miettiä ruuhkaisen ostoskeskuksen joululauluista nauttiessa. Viimeinen naula arkkuun lienee se, että aiomme vierailla monilla sukulaisilla pyhien aikana.


Kuva: http://www.sunnuntaipiparitalo.fi/

Stressiä en kuitenkaan tunnusta kokevani. Homma juju on tietysti siinä, että ihan itse olen valinnut ja halunnut toimia niin kuin olen. Olen realisti sen suhteen, että kun emme ole pyhinä kotona ja asunto on myös jouluna yhtä kokorajoittunut kuin arkena, joten meille ei tule omaa joulukuusta. Siivoamisesta ei tarvitse ottaa normaalia arkisiivousta suurempaa hätää, tai miettiä vihamielisiä allergikkoja, kun on itse kylässä. 

Toivottavasti myöskään kyläilykohteet eivät ota meistä stressiä, vaikka molemmilla on ruokarajoitteitakin. Lupaan, että emme kynttilänvalossa yritä löytää mahdollista pölyä nurkista.

2 kommenttia:

  1. Itse leivotuissa pipareissa on taikaa. Yhdessä puuhastelu ensin itse lapsena ja myöhemmin oman lapsen kanssa on luonut ne kauneimmat joulumuistot :)
    Ihanaa joulun aikaa teille :)

    VastaaPoista
  2. Tosiaan jo se piparien tuoksu, kun ne tulevat uunista on ihana!

    Kiitos toivotuksista ja ihanaa joulun aikaa sinnekin!

    VastaaPoista