perjantai 9. joulukuuta 2011

Lahjoja lapsille

Jokaisella meistä on lahjoja. Harvinaista on sen sijaan uskallus seurata lahjaansa siihen tuntemattomaan minne se vie.

Raskaus tunnetusti herkistää myös tunteet. Minullakin on itku ollut herkässä monen kirjan, laulun, elokuvan ja tv-ohjelman kanssa. Jouluun kuuluu joka tapauksessa tunnelmointi, joka saattaa tänä vuonna olla siis ennennäkemättömän runsasta.

Onneksi herkistellä voi myös hyvän asian puolesta! Ilokseni työpaikkani on mukana Joulupuu-hyväntekeväisyyskeräyksessä. Joulupuun tarkoituksena on kerätä joululahjoja Helsingin 8500 lastensuojelun piirissä olevalle lapselle ja nuorelle. On selvää, että lastensuojelussa olevalle on jo sattunut elämässä jotain ikävää, joten olisi ihanaa, että he eivät jää ilman joulupukin tuomisia. Mukana keräyksessä on useita yrityksiä, mutta myös yksityishenkilönä voi ojentaa auttavan pakettinsa. Niitä kerätään ennen joulua Forumin kauppakeskuksessa.



Käytännössä homma toimii niin, että lahjaan laitetaan narulla (ei teipillä) pakettikortti, jossa kerrotaan tuleeko lahja tytölle vai pojalle (varmasti osan lahjoista voi merkitä sopivaksi kummalle vaan), minkä ikäiselle lahja on ja kuvataan paketin tarkka sisältö. Sosiaalivirastossa näiden pakettikorttien mukaan lahjat ohjataan lapsille – ja kortit tietysti vaihdetaan sellaisiin, joissa lukee lapsen nimi.  Lahjan ei tarvitse olla kaupasta, vaan myös esimerkiksi uudet itse tehdyt käsityöt otetaan ilolla vastaan. Ja mikäli oma mielikuvitus tai kokemus lapsista ei riitä, on kampanja kerännyt vielä vinkkilistan eri-ikäisten lasten lahjoista.

Mielestäni parasta tässä on auttamisen konkreettisuus. Vaikka samalla euromäärällä saattaisi tehdä enemmän kehitysmaissa lasten hyväksi, tuntuu ihanalle paketoida ihan oikea paketti ja laittaa se eteenpäin hyvien toivomusten kera. Ja mikäänhän ei estä tukemasta tänä jouluna myös kehitysmaiden lapsia esimerkiksi toisenlaisten lahjojen muodossa (esim.http://www.toisenlainenlahja.fi/, http://www.pehmeapaketti.fi/)!

Maailma ei näillä pelastu, mutta siihen saattaa tulla hippusen verran enemmän hyvää joulumieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti