torstai 3. marraskuuta 2011

Pesänraivausta

Et voi saada kaikkea, mihin se mahtuisi?

Äitini hurraa minulle, jos heitän jotain tavaraa pois. Olen melkoinen haalija ja keräilijä, enkä todellakaan luovu helpolla asioista, joille keksin jossain kuvitteellisessa tulevaisuudessa mitään käyttöä. Esimerkiksi vaatteita, jotka käyvät tietynteemaisiin naamiaisiin löytyy paljon – vielä kun joku keksisi järjestää juhlat juuri niillä teemoilla… Rakas aviomieheni on ihan samaa maata. Paitsi että hän luulee olevansa järkevämpi – mikä tarkoittaa sitä, että hän luopuu itse asiassa vielä vaikeammin mistään, kun ei osaa nauraa syille joiden takia säilöö ihmeellistä rojua.

Meillä on pieni asunto, johon kuluneen lausahduksen mukaan mahdumme kyllä me, mutta tavarat eivät. Asumis- ja säilytystilanne ei tietenkään vauvan myötä muutu kuin vaikeammaksi. Näin ollen aloitin syksyn alussa itseni kohtaamisprojektin ja päätin käydä läpi joka ikisen säilytystilan, mikä meillä on ja karsia tarpeettomuuksia niin isolla kädellä kuin minulle mahdollista ilman suunnatonta katkeroittavaa tuskaa.
Vieläkin on sarkaa jäljellä, mutta jo tähän mennessä suoraan roskiin (tai asiaankuuluvaan keräykseen, kuten paperinkeräykseen tai elektroniikkaromuun) on kannettu kolme jätesäkillistä tavaraa ja yksi jätesäkki odottelee puolillaan parvekkeella jatkoa. Päätin pystyä elämään mm. ilman tynkiä lyijykyniä ja lukioaikaisia muistiinpanojani – vaikka kieltämättä koirien käyttäytymistä käsitellyt tutkielmani oli yllättävän hyvää luettavaa.



Lisäksi on seulottu eteenpäin annettava tavara. Me emme esimerkiksi ihan oikeasti tule koskaan soittelemaan minikosketinsoittimella, kun taloudessa on täysikokoinenkin, mutta muutamakin lapsi saattaisi siitä innostua.
Vähintään oman elopainoni verran vaatteita, kirjoja, pelejä, levyjä ja muuta sekalaista raahasin viime viikonloppuna itsepalvelukirpputorille.  Eilen kävin viemässä lisäyksiä sekalaiseen valikoimaan ja onnekseni näin, että ainakin jotain oli myyty. Kirpputorimyyjänä olen ensikertalainen, joten voi olla tarpeen mennä laittamaan hintoja vielä hiukan alemmaksi ennen kuin myyntiaika loppuu. Sillä takaisinpäin en ihan todella kaipaa mitään sinne viemästäni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti