tiistai 1. marraskuuta 2011

Kunniakuntalainen

Jos joudut maksamaan kokemuksesta niin muista säilyttää lasku. (Whistler)

Pääsin taas nauttimaan raskauden hyvistä puolista, tällä kertaa siitä, että kunnallisia terveyspalveluita suorastaan tyrkytetään minulle. Pääsin hammaslääkäriin! Todettakoon tässä, että en ole kyllä edes yrittänyt päästä kunnalliseen hammaslääkäriin ennen raskaaksi tulemista, koska mitään varsinaisia hammasongelmia ei ole.

Raskaus muuttaa jonkin verran syljen koostumusta, mikä voi altistaa hampaita reikiintymiselle. Näin ollen kaikki raskaana olevat passitetaan (ainakin meidän kunnassa) hammashoitajan tarkastukseen. Soittaessani ajanvarausta hammashoitolassa päätettiin kuitenkin, että minäpä menenkin ihan varsinaiselle hammaslääkärille, kun en ole sellaisella ainakaan kahteen vuoteen käynyt. Kovasti pahoiteltiin, että aika meni parin viikon päähän. Siis kiireetön tarkistusaika kunnallisessa hammashoidossa! Olin odottanut kauhukertomusten pohjalta, että se menisi parin kuukauden päähän.

Tänään käynnillä lääkäri ei löytänyt suurtakaan huomautettavaa, mutta sain uuden ajan hammashoitajalle hammaskiven poistoon ensi viikoksi. Ensi viikoksi! Hammaslääkäri oli lisäksi todella mukava.
Voisikohan raskauden varjolla sada myös esimerkiksi matkapuhelinoperaattorilta siedettävää palvelua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti