torstai 24. marraskuuta 2011

Pyörät pyörimään

Henkilöllä, jolla on vähiten kokemusta, on eniten mielipiteitä.

Olen tehnyt vauvalle ensimmäisen hankinnan! Ostin vaunut. Vaunujen ostaminen 5 kuukautta ennen tulokkaan syntymää ei liene kätevyyden huipentuma, varsinkin kun asuntomme kokorajoitukset huomioon ottaen. (En ala tässä kertoa olemattomasta edistymisestä uuden kodin etsimisen rintamalla, koska siitä ei ole mitään kerrottavaa.) Mutta olen ostokseeni huipputyytyväinen.

Vaunujen valitseminen on varsinkin esikoisen odottajille melkoinen rupeama. Kärryissä on vaikka mitä ominaisuuksia ja mistään et voi tietää, mitkä niistä olisivat käytännössä teidän tilanteeseen parhaat. Internetin ihmemaasta saa myös tässä asiassa ristiriitaisia kommentteja: yhden mielestä heittoaisa on aivan turha, toiselle se taas on ollut vaunujen tärkein lisämauste.

Meillä toivelistalle ominaisuuksista tuli, että pitää päästä liikkumaan kaupunkiolosuhteissa näppärästi, mieluiten niin, että eteneminen ei tyssää muutamaan portaaseen. Mielellään myös sellaiset, että ei ole tarvetta hankkia ja säilöä kolmia eri menopelejä eri tilanteisiin. Eli ei mitään leveitä ”hyökkäysvaunuja”, joita normaalivoimainen naisihminen ei jaksa nostella lyhyitä matkoja. Selkeä fakta oli, että minä ja mies olemme hyvin eripituiset, joten vaunujen työntöaisa ei voi olla kiinteä. Lisäksi tietysti Suomessa tulee vettä ja joskus luntakin. Käyttötavaran on myös tarkoitus kestää kulutusta ja osia olisi hyvä pystyä pesemään.

Sen sijaan en aio hölkätä vaunujen kanssa, - en tee sitä muutenkaan. Olen bussissa nähnyt muutaman kerran, kun kolmipyöräiset vaunut ovat olleet vähällä kaatua, joten ne on mielessäni iäksi leimattu turvattomiksi. Kokeneemmat myös vinkkasivat ottamaan huomioon mm. sen, että joskus on kiva pystyä työntämään vaunuja yhdellä kädellä ohjauksen siitä kärsimättä.

Näilläkin spekseillä meille suositeltiin monesta eri lähteestä yhtä tiettyä merkkiä ja muistettiin aina lisätä, mutta ne on kyllä tosi kalliit. Ja niinhän ne ovatkin, ainakin uutena. Mutta mepäs saimme omamme vinkin kautta käytettynä ja mukaan vielä vähän herkkuja (en ehkä olisi muuten hommannut mukitelinettä).  Äitiasioissa kokenut ystävä, joka tarkisti vaunujen olevan priimakunnossa, totesi näiden ainoaksi huonon puolen olevan muut kateelliset mammat hiekkalaatikolla.

Varsinaisia käyttökokemuksia luvassa siis tooodella paljon myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Uteliaisuus heräsi. Minkä merkkiset vaunut?

    VastaaPoista
  2. Pitkään mietin, että kerronko mitkä vaunut ovat kyseessä ja tosiaan tuosta varsinaisesta tekstistä se ei käy ilmi. Tämä vain siksi, että minulla ei ole vaunuista (näistä tai muistakaan) juuri mitään käytännön kokemusta! En siis halua esiintyä minään asiantuntijana, joka neuvoisi muita suuntaan tai toiseen.

    Eihän se merkki mikään salaisuus kuitenkaan ole - Bugaboot meille hankittiin.

    VastaaPoista