maanantai 28. marraskuuta 2011

Pieniä ja suuria

Ihmisaivoissa on 12 miljardia solua. Ja millainen työttömyys siellä usein vallitseekaan.

Viikonloppu meni aika unisissa tunnelmissa. Ihan kuin alkuraskauden väsymys olisi palannut, tai sitten on vaan marraskuu ja kahdet päiväunet sekä aikaisin yöunille meno kuuluvat asiaan. Mikäs siinä, varsinkin kun sivussa ehti kuitenkin mm. nähdä pitkästä aikaa erästä ystävää ja juhlia yhdet 6-vuotissynttärit.

Luonnollisesti, kun läheisiä kokoontui, piti myös mittailla vatsaa, jonka sopivuus taitaa olla katsojan silmissä. Tuleva isä on sitä mieltä, että vatsan olisi pitänyt kasvaa enemmän, tulkittakoon malttamattomuudeksi. Tämän edellä mainitun ystävän mielestä maha on kasvanut vaikka kuinka paljon ja on aivan ihana, tulkittakoon optimismiksi. Useamman lapsen pyöräyttäneiltä sukulaisnaisilta vatsa sai hyväksyviä nyökkäyksiä, tulkittakoon realismiksi.

Oman navan tuijottelun ja nukkumisen jälkeen töissä tänään tulikin sitten herätys ns. isompiin asioihin. Hahmottelen ”kevyttä kyselyä” erään aiheen käsittelyn alustamiseksi ja kahlatessani läpi erilaisia referenssimateriaaleja vastaan tuli seuraava esimerkkikysymys:

How often, if at all, do you think about the meaning and purpose of life?
1 Often
2 Sometimes
3 Rarely
4 Never


Hiukan odotin seuraavana olevan avoin tila kertoa mahdollisesti löytynyt vastaus. Saattaa kuitenkin olla, että tämä ei pääse ”nopeasti täytettävään aloitusjuttuun” mukaan. Mutta jos maanantai vaikuttaa muuten turhalta päivältä, niin päivään tästäpä syvällisyyttä.

Kuva täältä: http://thinkloud65.wordpress.com/2011/05/28/meaning-of-life/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti