maanantai 2. tammikuuta 2012

Material girl

Jokaisella meistä on lahjoja. Harvinaista on sen sijaan uskallus seurata lahjaansa siihen tuntemattomaan minne se vie.

Hyvää uutta vuotta 2012!

Joulun jälkeisessä ähkyssä ja uuden vuoden alusta herkistyneenä on tapana tehdä lupauksia, jotka monesti liittyvät erilaisten ähkyjen vähentämiseen. Lisätään liikuntaa, syödään terveellisemmin, säästetään rahaa, siivotaan turhat tavarat pois varastosta jne. Meilläkin näitä keskusteluja käytiin eilen uuden vuoden paistin äärellä, saas nähdä miten käy.

Tavaraähkyn käsittelyn voi aloittaa vaikka Älä osta mitään -päivän (jota vietettiin marraskuussa) vinkin mukaisesti listaamalla 10 viimeisintä tavaraa ja arvioimalla niiden hyödyllisyyttä. Omat 10 viimeisintä tavaraa taitavat olla kaikki joululahjoja, mikä tietysti on eri asia kuin itse ostaminen. Toki myös toivoin käytännöllisiä ja/tai aineettomia lahjoja niiltä, joilta tiesin lahjoja saavani.

  1. Iso käsilaukku – hyödyllinen. Kannan ylipäätään aina puolta elämää mukana (minkä hyödyllisyyttä voi tietysti kyseenalaistaa) ja olin toivonut niin isoa laukkua, että voin luopua erillisestä läppärilaukusta. Kahden kassin kanssa on vaan ärsyttävää liikkua.
  2. Bola-koru – ei suoranaisesti hyödyllinen. Kaunis se kuitenkin on ja vaimea helinä on kivan kuuloista. Enhän minä tiedä kuuleeko vauva helinää vatsaan, mutta on kiva ajatella, että tämä koru on meidän yhteinen juttu vauvan kanssa.
  3. Minä sinulle homonyymit näytän -kirja Fingerporin kielellisestä leikittelystä – ei suoranaisesti hyödyllinen. Hauska tämä kyllä on ja samalla tulee muisteltua suomenkielen hienouksia. Kirjat ylipäätään ovat ihania, mutta onko niiden omistaminen hyödyllistä?
  4. Iso kynttilä – hyödyllinen. Me selvisimme myrskyistä vain muutamilla valojen vilkkumisilla, mutta monen päivän sähkökatkot opettanevat, että kotona on hyvä olla myös ei sähköllä toimivia valonlähteitä. Samalla kynttilä on myös kaunis.
  5. Äitiys/imetyspaita – hyödyllinen. Masu mahtuu tähän toistaiseksi – mikä pätee koko ajan harvenevaan määrään muita paitojani – ja pienen synnyttyä paidan kanssa onnistuu imetys liikoja paljastelematta.
  6. Pähkinänsärkijä – hyödyllinen. Meillä ei aiemmin ollut tällaista ja on tämä nimetyssä tehtävässään kätevämpi kuin vasara.
  7. Tuikkukuppi - ?. Hankala tuomita hyödylliseksi tai hyödyttömäksi, kun sinällään on käyttöesine, mutta toki meillä oli jo ennestäänkin useita tuikkukuppeja.
  8. Glögimukit - ?. Sama tarina kuin edellisessä kohdassa. Nämä ovat kauniit ja laadukkaat, mutta emme olleet varsinaisessa glögimukien puutteessa aiemmin.
  9. Teleskooppimakkaratikku - ?. Käyttöesine, joka varmasti pääsee retkeilevässä perheessä käyttöön, mutta ei kai kukaan voi vakavissaan olla sitä mieltä, että makkaranpaisto ei onnistuisi ilman tätä.
  10. Kassillinen vauvanvaatteita – hyödyllinen! Emme olleet itse hankkineet vaatteen vaatetta, joten eivät ole ylimääräisiä. Kokojakin oli valittu 50-70 cm väliltä, joten kasvunvaraakin lahjassa on.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti