tiistai 31. tammikuuta 2012

Virallisesti hyväksytyt nallet

Onnellisuutta ei ole ottaa mitä haluaa… vaan että sinulla on kaikkea mitä tarvitset.

Monet ovat sitä sanoneet ennenkin ja totta se on – äitiyspakkauksen saaminen on kivaa! Kelan kanssa asioiminen on siis tuottanut tähän mennessä konkreettisesti laatikollisen tavaraa vauvalle. Vaadin miehen kantoavuksi ja sitten postiin jonottamaan (olenko ainoa, jonka mielestä postissa on nykyisin aina jono?).

Kotona sitten availemaan ja katselemaan. Meille tuli vielä vuoden 2011 pakkaus, jonka sisältöä on kuvissa täällä. Noin sivuun mennen sanoen on aika tyhmää nimetä pakkaukset kalenterivuosien mukaan, kun suurin osa paketeista jaetaan vasta seuraavana vuonna. Vuoden 2012 paketin saa nykytiedon mukaan elokuusta lähtien, eli yli puolet vuodesta mennään ns. edellisvuotisella.

Mutta asiaan. Vauvanvaatteethan ovat tietysti hellyttäviä ja suloisia, varsinkin kun lisätään mukaan ajatus omasta pötkylästä, joka niihin puetaan. Eniten pidin kirkkaanvärisistä raidallisista bodysta ja potkohousuista. Myös retrohtavat omena- ja pallokuosit olivat kivat.  Me pidimme myös tummemman värisistä puolipotkuhousuista – ei pikkuvauvankaan puvuston ole mikään pakko olla ylihempeää.





Makuasiat ovat tietysti makuasioita, mutta meidän perheessä olisi nähty mieluusti vähemmän nallekuosia, jota löytyi nyt makuupussista, lakanoista, potkuhousuista, bodysta, piposta ja toppahaalarista. Nallet on söpöjä juu, mutta joka asiassa ei tarvitse olla nallen kuvaa. Tosin miehestä nalle oli kuitenkin perustellumpi kuvio kuin vanuhaalarin kamelit ja kirahvit, joita ei kotimaan luonnosta löydä.



Mies näki myös elämänsä ensimmäisen kerran kestovaipan, eikä ainakaan heti pelästynyt ja alkanut protestoida. 6 kappaletta kondomeja aiheuttivat tietysti ensin pohdintaa siitä, että eikös näille ole auttamattomasti liian myöhäistä. Sitten aloimme pohtia, että kuinkahan pitkään ne riittävät tuoreiden vanhempien taas joskus päästessä tilanteeseen, johon ehkäisyvälineet liittyvät…

Kaiken kaikkiaan pakkaus vaikuttaa meistä untuvikoista sisältävän hyvän valikoiman perustavaroita, joita vauvan kanssa tarvitaan. Ja juuri siksihän äitiyspakkaus on olemassa. Sitten vaan kauhistuttamaan ulkomaan tuttuja kertomalla, että meidän lapselle on nyt saatu valtion virallisesti hyväksymät vauvanvaatteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti