keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Puolisot työelämässä

Huokaukset eivät helpota vaikeuksia, mutta vaikeudet helpottavat huokauksia.

Ajattelin ensin, etten enää kirjoittaisi vaaleista, mutta kirjoitanpas kuitenkin. Sitten palataan äitiys- ja vauvajuttuihin – vaikka valitaanhan nyt vauvan elinajan ensimmäistä presidenttiä.  Ja tänäänhän voi taas äänestäkin. Minä olen kovasti innoissani siitä, että Pekka Haavisto pääsi toiselle kierrokselle. Maailmani ei kuitenkaan romahda, jos käy kuten gallupit ovat jo pitkään antaneet ymmärtää ja Sauli Niinistöstä tulee presidentti. Inhokkiehdokkaani, kun tippuivat jo ensimmäisellä kierroksella. Ei pöllömpi tilanne ollenkaan siis.

Haaviston menestyksessä hienointa on minusta se, että sitä voi pitää merkkinä avarakatseisuuden ja rakentavuuden noususta. Jos seuraa keskusteluja tai netissä leviäviä materiaaleja, ei kuitenkaan aina siltä näytä. Molemmat ehdokkaat ovat toivoneet siistiä kampanjaa, joka keskittyisi oman ehdokkaan kehumiseen toisen mollaamisen sijaan – suoranaisesta totuuden vääristelystä puhumattakaan! Kaikille tämä ei sitten vissiin käy.  Tosin silloin, kun Tarja Halosta valittiin, oli kuulemma kauhea haloo siitä, että hän on avoliitossa. Sehän onkin Suomessa todella harvinaista.

Erityisen ihmeellistä on ollut seurata tapaa, jolla ehdokkaiden parisuhteita käsitellään. En jaksa ymmärtää! Kummankaan puoliso kun ei ole ehdolla. Molemmat ovat mielestäni kyllä osoittaneet, että osaavat käyttäytyä julkisesti ja ovat oikein edustavan näköisiäkin, jos nyt ajatellaan, että presidentin puoliso ei liene voi kokonaan edustustilaisuuksilta välttyä.

Missä muussa tilanteessa kukaan arvioisi ihmisen sopivuutta tehtävään parisuhteen perusteella? Mikä minun parisuhteessani olisi työn kannalta vaikuttavaa?

- Olen parisuhteessa. Se voi vaikuttaa joko positiivisesti tai negatiivisesti.  Koska olen onnellinen parisuhteessani, voidaan ajatella työnantajankin hyötyvän hyvästä mielialastani.
- Olen naimisissa. Tosin en ollut, kun aloitin nykyisen työni. Huomattavin vaikutus oli nähdäkseni siinä, että piti nähdä hiukan vaivaa päivitettäessä uusi sukunimi eri paikkoihin.
- Olen naimisissa miehen kanssa. En keksi miten tämä vaikuttaisi… Ehkä siten, että säästyy aikaa, kun ei ole vaarana ottaa aamulla väsyneenä kaapista toisen vaatteita epähuomiossa.
- Kun olen naimisissa miehen kanssa, suhteeseen liittyy (iiks) heteroseksiä. Tällä sitten onkin aika iso vaikutus työnantajalle, kun satuin tulemaan siitä raskaaksi ja jään äitiyslomalle. Tietysti olisin voinut hedelmöittyä myös keinomenetelmin tai ilman vakituista parisuhdetta…

1 kommentti:

  1. Tässä on kuvattu hienosti huonon vaalikeskustelun kulku:
    http://www.feissarimokat.com/files/2012/01/vaalikeskustelu.jpg

    VastaaPoista