keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Day Spa -harha

Lopeta totuuden etsiminen ja asetu aloillesi hyvään fantasiaan.

Kävimme eilen tutustumassa oletettuun synnytyssairaalaamme Jorviin. En sanoisi, että sain käynniltä mitenkään kauheasti uutta tietoa, mutta uskon, että itse paikan näkeminen kannatti. Näin ensimmäistä kertaa pappia (tai vauvaa) kyydissä synnytykseen liittyy niin paljon tuntematonta, että on kiva, että edes sellainen yksinkertainen asia kuin fyysinen ympäristö ei tule yllätyksenä.

Vaikka kyseessä on toki sairaala, olivat synnytyshuoneet ja vuodeosasto mielestäni yllättävän mukavan ja kodikkaan oloisia. Esittelevä kätilö vaikutti myös oikein mukavalle. Ihan innoissani olin, kun meille esiteltiin erillistä ammehuonetta. Lisäksi suurin osa kätilöistä kuulemma osaa antaa akupunktiota ja vyöhyketerapiaa.

Kuulostaa ihan day spalle! Minulle ainakin tällaisia hoitoja, kiitos! Toki kätilö varoitteli, että ei kannatta liikaa suunnitella. Enhän tiedä tuntuuko lämmin vesi tai kosketus hyvälle tilanteen ollessa niin sanotusti päällä.

Se, mikä minua käynnissä hieman hämmensi, oli että kaikkialla oli todella hiljaista. Näimme tasan yhden pariskunnan, joka odotteli tositoimia synnytysosaston olohuoneessa telkkaria katsellen. Eikö siellä tosiaan ollut juuri silloin ketään muita? Ymmärrettävästi ovet huoneisiin olivat kiinni, joten en voi tietää tapahtuiko niissä jotain. Vuodeosastolla emme nähneet ketään liikkumassa käytävällä, mutta ilmeisesti siellä oli joku, koska kun lähdimme juuri vierailuajan alkaessa, hissistä tuli ihmisiä kukkapuskien kanssa.

Niin tai näin, kai tässä pitää totuttautua ajatukseen, että pieni vatsavauvani tulee jossain vaiheessa ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti