maanantai 17. lokakuuta 2011

Alkoholiongelma

Ei viina miestä hunningolle vie, vaan viinan hinta. (Evan Esar)

Kuten tuossa esittelypätkässä mainitaan, asumme tällä hetkellä melkoisen ahtaasti. Ihmisiä on kaksi ja lisäksi yksi akvaario ja neliöitä 40. Ei tuo mikään mahdoton yhtälö olisi, jos emme molemmat olisi haalivia keräilijöitä. Lisäksi meillä tuntuu olevan aina sesongin mukaan vaihtuvat tilanviejät – kun kalastusvermeet voi siirtää kellariin tulee tilalle musavehkeitä. Viime kesästä asti paljon tilaa parvekkeeltamme ovat vieneet häistä yli jääneet alkoholit.

Meillä on siis asunnossamme alkoholiongelma. Mies nautiskelee parvekkeen antimia jonkin verran, mutta minä en tietenkään masuasukkaan vuoksi voi “osallistua talkoisiin”. Tietysti on ollut ihan kiva, että kutsuttuja ja yllättäen paikalle tupsahtaneita ystäviä on voinut juottaa avokätisesti esimerkiksi skumpalla ihan noin vain. Osa juomista saatiin hyötykäyttöön diilaamalla ne ystävien kolmikymppisjuhliin. Mutta vieläkin sitä on! Pidimme ainakin tarkkaan huolta, että meidän häistä ei juomat loppuneet…


Kuva Alkon sivustolta www.etiketti.fi

Erityisesti olen pohtinut mitä tehdä  muutamalla laatikolla siideriä, kun sitä ei mies juo ja siideri myös vanhenee aikanaan, joten ikuisuuksia sitä ei voi säilyttää. Olenkin etsiskellyt reseptejä, joihin siideriä voisi käyttää. Ja aika yllättävän moneen paikkaan sitä voikin käyttää! Viikonloppuna oli uusimman kokeilun vuoro, kun tein siiderisämpylöitä.

Oikein hyviä niistä tuli ja mies ei todellakaan arvannut, että sämpylät olivat siideriä nähneetkään, että siiderin inhoajaan ei uppoaisi. Reseptin löysin Ruokalasta. Käytännön syistä vaihdoin kurpitsan siemenet auringonkukan siemeniin, koska niitä löytyi kaapista valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti