torstai 13. lokakuuta 2011

Hoitoa

Ilman lihaskramppeja en saisi yhtään liikuntaa.

Samalla, kun yritän kirjoittaa auki listani alkua, kirjoitan myös nykyhetkestä. Joten tuosta edellisen postauksen ajasta hypätään tähän päivään. 

Minä olen melkoinen stressipesäke. En siinä mielessä, että jotenkin koko ajan hulluna jännittäisin tai hermoilisin jokapäiväisissä tilanteissa. Vaan siinä mielessä, että usein huomaan purevani hammasta ja häsääväni hirmuisesti. Samaan syssyyn pitää varmaan laskea taipumus kirjoittaa listoja kaikesta maan ja taivaan välillä, mikä mieleeni tulee: kauppalistoja, pakkauslistoja, budjettilistauksia, listoja elokuvista, jotka ”pitäisi” nähdä jne. 

Onneksi ja onnettomuudeksi minulla on sellainen työ, jossa tästä piirteestä on hyötyäkin. Valitettavasti se työ on kovin usein tietokoneen edessä kököttämistä – eikä aina parhaista aikomuksista huolimatta kovin ergonomisessa asennossa…

Näin ollen yritänkin aina välillä helliä kroppaparkaani erilaisissa hieronnoissa. Minulla ei ole mitään vakipaikkaa ja edelliset kerrat olen itse asiassa hommannut näiden erilaisten netissä olevien diilien kautta lahjakortteja hierontoihin.

Tällä kertaa kokeilin hoitoa nimeltä Sweet Relaxing Massage. Hoitajan mukaan tähän hierontaan on otettu vaikutteita monista itämaisista hoitomuodoista. Se on hellävaraisempaa kuin perinteinen urheiluhieronta ja samalla kokonaisvaltaisempaa, sillä hoidossa käsitellään koko keho jalkapohjista päälakeen. 

Hoidon kuluessa tosiaan huomasi kokonaisvaltaisuuden merkityksen: tiesin toki, että hartiani olivat aivan jumissa, mutta jännityksiä löytyi myös esimerkiksi pohkeista ja alaselästä. Jos olisin siis perinteiseen tyyliin mennyt vain niska-hartiahierontaan, olisivat ne jumit jääneet täysin vaille huomiota.

Hoidon aikana huomasin ajatusten pikkuhiljaa rauhoittuvan ja vaivuin rentoon fiilikseen. Oli hyvä, että hoidon lopuksi hoitaja kehotti minua makailemaan hetken ennen kuin nousin ylös, sillä päässä tuntui hiukan heittävän. Ilmeisesti veri pääsi taas pitkän tauon jälkeen virtaamaan vapaammin.

Pitkäaikaisista vaikutuksista en voi sanoa vielä mitään - ja paljon riippuu tietysti myös omasta toiminnasta - mutta ehdottomasti suosittelen kaltaiselleni jännärille tällaisten vähän erilaisten hierontojen kokeilemista ainakin välillä.


Hoitohuoneessa oli itämaisia koristuksia, tämä lienee hindujen norsujumala Ganesha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti