perjantai 14. lokakuuta 2011

Sana kiertää

Olla lainkaan puhumatta itsestään on erittäin hieno teeskentelytapa. (Nietzsche)

Palatakseni hetkeksi takaisinpäin ajassa ”pulmaan”, joka ultran myötä poistui. Nimittäin raskaudesta kertomiseen tai kertomatta olemiseen.

Kun tein testin, aviomies oli reissussa. Hänelle piti tietysti kertoa heti, mutta kun en ollut varma millaisessa tilanteessa hän olisi juuri sillä hetkellä päätin, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Lähetin hänelle kuvaviestinä raskaustestissä näkyvät viivat.  Seurannut puhelu sisälsi ihmetystä ja ns. puulla päähän lyödyn vaikutelman, mikä vastasi kyllä hyvin omia kokemuksiani kylpyhuoneessa testituloksen ensimmäisen kerran nähdessäni.

Muille ajattelimme kertoa vasta, kun raskaus olisi pidemmällä. Tosin sääntöön tuppasi koko ajan tulemaan poikkeuksia: mies ei tietysti voinut uutisen kuultuaan ajatella mitään muuta, joten kertoi reissussa olleille kavereille ja siellä poltettiin sikareita ja juotiin viskiä uutisen kunniaksi. Eräs ystäväni, joka on luonteeltaan sanotaanko nyt vaikka kärkäs, nappasi eräässä illanvietossa lasini ja haistoi sitä. Kun lasissa ei ollut alkoholia oli ensimmäinen kysymys: oletko raskaana. En nyt kuitenkaan halunnut suoraan kysymykseen valehdellakaan, kun kyseessä on kuitenkin iloinen asia. Eräs miehen ystävä tuli meille käymään ja näki keittiön pöydälle aamukiiressää jääneet neuvolan paperit. Ja niin edelleen.

Tässä vaiheessa alkoi tuntua sille, että kun yksi jos toinenkin jo uutisen tiesi, oliis syytä kertoa perheille. Järjestimme siis itsemme kylään, jotta saimme kerrottua ihan itse eikä uutinen kulkeutunut heille muita reittejä.

Nyt ultran jälkeen aikomus on levittää uutista ihan kaikille, joita vaan kiinnostaa. Se onkin paljon helpompaa, sillä ne kerrat, kun asian sai pidettyä itsellään tuntuivat todella oudoille. Kerroin siinä muina naisina kuulumisia, mutta jätin sen elämässä tällä hetkellä isoimman asian täysin pimentoon! Ihan niin kuin olisin valehdellut minulle läheisille ihmisille. No onneksi kaikki ymmärtävät kyllä, että ennen kuin on saanut varmistuksen, että kaikki on pienellä kunnossa, ei uutista halua välttämättä levittää. Odotan jo innolla, että pääsen myöhemmin tänään aloittamaan soittelukierroksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti